Ingredienser

Till 30 st:

25 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
12 dl vetemjöl

Fyllning:
1 dl tomatpesto
½ dl riven parmesanost

Gör så här

Lös jästen i fingervarmt vatten. Häll i salt och olja.
Tillsätt mjölet och arbeta till en mjuk deg. Jäs under duk 60 min.

Ta ut degen på mjölat bord, knåda och kavla ut den till en stor rektangel, ½-1 cm tjock. Bred på peston och strö över parmesanosten på ena halvan av degen (längs med ena långsidan). Vik den andra över fyllningen.
Skär 2 cm breda remsor. Vrid dem några varv och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 min under duk.

Sätt ugnen på 250º. Grädda bröden mitt i ugnen 15-20 min. Låt svalna på galler.