Ingredienser

Använd helst rena lakritspastiller från Italien och choklad med max 65 % kakaoinnehåll.

8 portioner
Tidsåtgång: 60 min

200 g mörk choklad (max 65% kakaoinnehåll)
200 g smör + 2 msk till formarna
2 msk kakao
3 ägg
3 äggulor
1 dl muscovadosocker eller råsocker
1 msk lakritspulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl vetemjöl

Garnering
1 msk hårda lakritspastiller grovkrossade
flingsalt

Till servering
3 dl vispgrädde

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Grovhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör hela tiden tills blandningen är slät och dra då kastrullen bort från spisen. Smörj 8 suffléformar eller portionsformar med smör.

Pudra formarna med kakao så att ytan täcks. Vispa ägg, äggulor, socker och lakritspulver med vaniljsocker. Rör ner smör och chokladblandningen i äggsmeten. Sikta ner vetemjölet och vänd runt. Blanda ordentligt. Fyll formarna och grädda i 10-12 minuter tills ytan stelnat.

Låt kakorna vila någon minut innan man med en vass kniv stjälper upp dem på assietter. Garnera med lakrits, havssalt och servera vispad grädde till.