Ingredienser

4 portioner

Lax
10 st tunna skivor färsk lax, ca 400 g
4 st stora tallrikar
olivolja
salt och peppar

Vinägrett:
1 st syrligt äpple
1 dl rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
1 msk färsk pepparrot, riven
2 msk kapris, med lite spad
2 msk dill, finskuren
0,5 dl rödlök, finhackad
salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader och ställ samtidigt in tallrikarna. Låt dem sedan stå inne till dess att de blivit riktigt heta.

Vinägrett:
Skala och skär ner äpplet i fina tärningar. Blanda sedan äpplet med rapsoljan, äppelcidervinägern, pepparroten, kaprisen, dillen och rödlöken. Smaksätt med vitpeppar.

Ta ut tallrikarna ur ugnen, pensla lite olivolja på varje tallrik och salta och peppra. Lägg 2-3 skivor lax på varje tallrik och häll vinägretten över. Servera genast!