Ingredienser

4-6 personer

4 msk olivolja
1 stor, fint skivad gul lök
2 skivade morötter
2 hackade selleristjälkar
1 kg skalad och fint skivad potatis
6 hackade vitlöksklyftor
salt och nymalen svartpeppar
1 kg fiskfiléer
saften av 2 citroner

Gör så här

Värm 3 matskedar olja och låt den gula löken puttra mjuk i den. Tillsätt morötterna, sellerin och potatisen. Rör med träslev ett par minuter tills grönsakerna är överdragna med olja. Tillsätt vitlöken och låt blandningen sjuda tills den börjar skifta färg. Häll sedan i vatten så att det täcker grönsakerna. Salta och peppra, lägg på locket och låt det hela sjuda i 15 minuter.

Skär fisken i små bitar och rör försiktigt ner dem i grytan. Tillsätt mer vatten om så behövs, men se till att inte "dränka" fisken. Det mesta av vätskan ska ha sugits upp när fisk och grönsaker är färdigkokta. Häll i citronsaften efter 10 minuter och smaka av.

Flytta bort grytan från spisen och låt den stå 5 minuter. Häll på resten av olivoljan och servera genast.