Ingredienser

250 g halloumiost
2 skalade vitlöksklyftor
1 msk olivolja

Salsa
0.5 dl kapris
0.5 st gurka
1 st citron
0.5 skalad liten rödlök
1 kruka ask färsk persilja, 25 g
3 msk olivolja
svartpeppar från kvarn

Gör så här

1. Sätt ett grilljärn på spisen. Ta en plastpåse, riv vitlöken och lägg i påsen, häll i olivoljan. Skär osten i kuber, lägg ner i påsen. Slut igen påsen och skaka.

2. Lägg kaprisen i en skål. Skala och ta ur kärnhuset på gurkan. Skär i tärningar. Blanda med kaprisen. Riv även ner zest från ½ citron och skär sedancitron- köttet grovt. Tänk på att ta bort kärnorna. Finhacka löken och hacka persiljan. Blanda ner.

3. Grilla halloumin, lägg på fat och stick en grillpinne i varje ost bit. Nappera över salsan. Servera med bröd.