Ingredienser

Färdigt på: 30 min

Pumpa
500 g butternutpumpa, eller muscatpumpa
2-3 sötpotatisar

Gryta
3 st morötter
1 st lök, gul
1 dl mandel, skållad och skalad
1-2 skalade vitlöksklyftor
2 msk olja att steka i, valfri sort.
2 tsk curry
1 krm mald nejlika
1 krm kardemumma, mald
2 tsk paprikapulver
5 dl kokosmjölk
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Pumpa
1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Skala pumpan och sötpotatisen, skär dem i klyftor, lägg på en plåt.
3. Ringla över olivolja, salta och peppra och baka den i ugnen i cirka 20-30 minuter.

Grytan
4. Lägg morötter, lök, mandel och vitlök i en matberedare.
5. Mixa rejält tills en gryning massa.
6. Sätt en stekpanna på spisen, svetta på grönsakshacket i lite olja.
7. Blanda i kryddorna.
8. Häll på hälften av kokosmjölken, låt sjuda i cirka 15 minuter, späd med resterande kokosmjölk allteftersom det tjocknar.
9. Smaka av med salt och peppar.

Spetten
10. Skär kycklingen tvärs över i 4 bitar, dela varje sparris i 2 bitar.
11. Trä upp på två träspett tillsammans med sparrisen.
12. Salta och peppra, grilla.

Servering
13. Lägg upp i djupa tallrikar - några skedar av grytan, bitar av den bakade pumpan och sötpotatisen, lägg kycklingspettet på toppen.