Ingredienser

15 port

1 lammstek på ben (2.5-3 kg)
1 dl grovt salt
½ dl strösocker
2 dl vatten

Till stekning
2 tsk torkad chili, hackad (chiliflakes i kryddhyllan)
1 msk provencalska kryddor
1 tsk vitpeppar, malen
1 tsk svartpeppar, malen
½ dl olivolja

Gör så här

1. Blanda salt, socker och vatten, lägg köttet i lagen i en plastpåse och ställ i kyl 2 dygn.
2. Vänd några gånger under tiden. Ta upp och torka av köttet.
3. Sätt ugnen på 100 grader.
4. Gnid in köttet med kryddor och olja.
5. Lägg i långpanna och baka fiolen minst 6 timmar, köttsaften ska vara genomskinlig och köttet lite torkat.
6. Skär upp i tunna skivor eller vira folie runt benet, lägg på en stor skärbräda och låt gästerna skära själva.