Ingredienser

8-10 portioner

600 g potatis, riven
600 g rödbetor, riven
1 st gul lök, riven
2 st vitlöksklyftor, pressade
100 g sötmandel, hackad
1 tsk färsk rosmarin, hackad
2-3 tsk salt
1 tsk vitpeppar
3 dl grädde (valfri fetthalt)
1 dl crème fraiche, 34%
100 g getost, skivad
1 dl ströbröd
smör till formen
1-2 msk honung

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda riven potatis, rödbetor, lök, vitlök, hälften av mandlarna, rosmarin, salt och peppar. Lägg i en smord ugnsform. Vispa ihop grädde och crème fraiche, häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen 45 min.
Ta ut formen, lägg på ost, resterande mandel och strö på ströbröd. Grädda ca 15 min, tills gratängen fått fin, gyllene färg. Ringla honung över och strö på några blad rosmarin.