
Här har vi samlat vanliga frågor och svar. Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till Konsumentkontakt.
Jag ska ha fest, kan jag köpa mat hos er?
Ja, vänd dig till din närmsta restaurang.
Kan man köpa med sig mat från era restauranger?
Ja, alla våra restauranger och caféer har take away och vissa har även ett utbud av delikatesser till försäljning.
Var hittar jag min närmasta restaurang?
Här hittar du våra restauranger och caféer. Välj din stad i rullistan.
Vad gör jag om jag tror att jag blivit sjuk efter att ha ätit hos er?
Misstänker du att du blivit dålig efter att du ätit hos oss ber vi dig kontakta oss omgående.
Jag är allergisk, kan jag äta hos er?
Självklart kan du äta hos oss även om du är allergisk. Prata med restaurangpersonalen och/eller kockarna så får du information om matens innehåll och tips på vad som skulle kunna passa dig.
Är ni KRAV-certifierade?
Ja, vi har flera restauranger som är KRAV certifierade. KRAV-märket står för bra miljö, god djuromsorg, god hälsa och socialt ansvar. KRAVs regler spänner över hela livsmedelskedjan och alla typer av matproduktion; växtodling, djurhållning, fiske, fodertillverkning, butik, storhushåll, restaurang med mera.
Hur jobbar era restauranger och caféer för en hållbar utveckling?
Vi värnar om vår miljö och alla våra restauranger är certifierade i ISO 14001. Vi har tre miljömål som samtliga syftar till att minska vår påverkan på miljön:
- Öka andelen ekologiskt
För att bland annat minska användning av bekämpningsmedel och konstgödsel
- Öka andelen vegetabilier
För att minska andelen koldioxid och metan som förstärker växthuseffekten!
- Minska mängden matavfall
För att minska växthusgasutsläppen, övergödning och försurning av mark och sjöar mm.
Vad gör ni för att minska matsvinnet?
Av all mat som produceras i världen går en tredjedel förlora från jord till bord. Compass Group FS arbetar aktivt för ett minskat matavfall, både i produktion och servering och har som mål att minska produktionssvinnet från bagerierna med 10 procent per år.
Avfallet som trots allt blir över används till djurfoder. Compass Group restauranger eftersträvar att tillaga maten nära gästerna, vilket innebär att all mat inte lagas färdigt på morgonen utan tillagas efter hand. På så sätt kan mängderna anpassas till antalet gäster och mindre slängs. Kökens matsvinn registreras varje dag.
Köper ni MSC-märkt fisk?
Ja, vi köper MSC-märkt fisk.
Köper ni rödlistad fisk?
Nej, vi köper aldrig rödlistad fisk.