
Vi har bestämt oss. Matsvinnet ska bli ännu mindre i Amicas restauranger. Är du med?!
Att matsvinnet är för stort är ett återkommande ämne i miljödebatten. Äntligen, tycker vi som redan väger all mat vi slänger i våra kök. Vi ser med glädje att fler och fler uppmärksammar detta och vill bidra till minskningen. Är du med?!
Mindre matsvinn i matsal och kök
I Amica restaurangerna arbetar vi för att matsvinnet ska vara så lite som möjligt både i matsalen och i köket. Du kanske har sett skyltarna där vi uppmuntrar dig att komma tillbaka och ta mer i stället för att ta för mycket första gången? Genom att i möjligaste mån låta dig som gäst själva ta din mat får alla möjligheten att anpassa lunchen efter sin egen smak. Och mage.
En daglig rutin i miljöcertifieringen
I köken noterar vi all mat som slängs. Detta ingår i miljöcertifieringen ISO 14001 och är en del av våra rutiner. Genom dagliga mätningar och tydliga mål har vi hittat ett sätt att aktivt minska svinnet. De dagliga mätningarna hjälper oss att inte laga för mycket mat, eller köpa in för mycket råvaror som inte används.