
Ingredienser
4 kalla kokta ägg
1 burk matjessill
½ finhackad rödlök eller ½ kruka hackad gräslök (mer barnvänligt med mindre lök)
1 kruka dill
2 msk smörgåskaviar
1 pkt färskost, 200 g
vitpeppar
ev salt och citron
4-8 brödskivor
Gör så här
Hacka ägg, matjessill, lök/gräslök och dill. Tips! Röran blir mer barnvänlig med mindre, eller ingen, lök.
Blanda det hackade med kaviar och färskost.
Smaka av med salt, vitpeppar och ev lite citronsaft.
Om du ska äta mackorna utomhus lägger du röran i en plastpåse eller låda, och packar ned i ryggsäcken tillsammans med brödet. När det är dags att äta klickar du ut röran på brödet. Tips! Utan kladd - om du förvarar röran i en påse klipper du enkelt av ena hörnet och spritsar ut röran på brödet.
Röran är god på knäckebröd. Om du äter inomhus kan du använda rostat bröd eller annat favoritbröd.