
Ingredienser
4 äpplen
1 gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt
2 tsk färsk riven ingefära
1 dl äppelcidervinäger
2 dl råsocker
Ev
2 hela kanelstänger
2-3 hela kryddnejlikor
Gör så här
- Skala och kärna ur äpplena. Dela dem i mindre bitar.
- Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och riv ingefäran.
- Blanda alla ingredienser utom sockret i en stor kastrull. Lägg även i de hela kanelstängerna och kryddnejlikorna om du vill ha den twisten.
- Koka upp och låt sjuda ca 10 min tills äpplena mjuknat.
- Tillsätt sockret under omrörning och sjud ca 30 min tills det mesta av vätskan kokat in, och en ganska fast massa återstår. Rör då och då.
- Häll upp i rena burkar och förvara i kylskåp.