
Ingredienser
4 stjälkar från jättebalsamin
0,5 näve blommor från jättebalsamin
8 blad från jättebalsamin
100 g getost
4 msk mjölk
havssalt
svartpeppar
2 msk solrosfrön eller andra frön eller nötter
1 dl socker
1 citron
2 dl vatten
Gör så här
- Tvätta och torka örterna noggrant.
- Pressa saften ur citronen och riv 1/8 av citronskalet till getostfyllningen.
- Rör getost, mjölk och rivet citronskal till en jämn massa och krydda med havssalt och peppar.
- Rosta solrosfröna i ugn i 180 °C i 10 minuter.
- Bryn sockret i en panna tills det har fått en gyllenbrun färg och tillsätt vatten och citronsaft. Låt koka upp. Blanda ned fröna.
- Skala balsaminstjälkarna på samma sätt som rabarber och skär dem i bitar.
- Lägg upp ingredienserna på en tallrik och servera!