Ingredienser

4 stjälkar från jättebalsamin
0,5 näve blommor från jättebalsamin
8 blad från jättebalsamin
100 g getost
4 msk mjölk
havssalt
svartpeppar
2 msk solrosfrön eller andra frön eller nötter
1 dl socker
1 citron
2 dl vatten

Gör så här

  • Tvätta och torka örterna noggrant.
  • Pressa saften ur citronen och riv 1/8 av citronskalet till getostfyllningen.
  • Rör getost, mjölk och rivet citronskal till en jämn massa och krydda med havssalt och peppar.
  • Rosta solrosfröna i ugn i 180 °C i 10 minuter.
  • Bryn sockret i en panna tills det har fått en gyllenbrun färg och tillsätt vatten och citronsaft. Låt koka upp. Blanda ned fröna.
  • Skala balsaminstjälkarna på samma sätt som rabarber och skär dem i bitar.
  • Lägg upp ingredienserna på en tallrik och servera!