Ingredienser

2 humrar
50 g smält smör
1 näve kronblad från vresros
salt
svartpeppar
1 msk vitvinsvinäger

Blomkålspuré
0,5 blomkålshuvud
en nypa salt
grovmalen svartpeppar
1 lagerblad
1/6 knippe timjan
mjölk
25 g smör
0,5 litet blomkålshuvud för garnering

Gör så här

  • Lägg humrarna i kokande, saltat vatten och koka i 4 minuter. Ta upp humrarna ur kastrullen och kyl ned dem i isvatten.
  • Skala humrarna på samma sätt som kräftor. Bryt av klorna och dela skalet itu fram till stjärten. Avlägsna den lilla blåsan, d.v.s. magsäcken, som finns intill huvudet samt gallblåsan, tarmen och gälarna från stjärtsidan.
  • Mixa smält smör, rosenblad och vinäger i en blender. Tillsätt en nypa salt och peppar.
  • Häll blandningen över hummerköttet och låt det marineras i ett par timmar.
  • Använd blandningen som sås och värm upp både hummerköttet och såsen strax före serveringen.

Blomkålspuré

  • Lägg blomkålen i en kastrull och häll över mjölk tills blomkålen är helt täckt. Tillsätt kryddor. Koka blomkålen tills den är mjuk.
  • Lägg blomkålen i ett annat kärl för mixning. Tillsätt smör och häll i så mycket av kokmjölken att du får en sammetslen puré.
  • Skär blomkål i riktigt tunna skivor med en kniv och toppa portionen med dem. Vid behov kan du vända skivorna i fransk salladsdressing.
  • Krydda slutligen med salt och svartpeppar.
  • Servera med ätliga blommor, som styvmorsviol och duvört.