
Ingredienser
600 g potatis
1 kruka Romansallad
1 röd lök
1 ask körsbärstomater
Ceasardressing
1 msk kapris
1 dl riven parmesanost
1 äggula
1 msk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
0,6 dl olivolja
2 msk standardmjölk
Svartpeppar
Salt
Gör så här
* Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna.
* Skiva löken tunt, dela tomaterna på mitten och riv salladen i bitar. Skiva potatisen och lägg allt i en stor serveringsskål.
* Mixa kapris, vitlök, äggula, vitvinsvinäger i matberedare eller med stavmixer.
* Häll i oljan i en tunn stråle under mixning. Häll försiktigt så att inte dressingen spricker.
* Rör ned mjölken och riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
* Häll dressingen över potatisen och grönsakerna och blanda försiktigt.
Servera med färdiggrillad kyckling eller din favorit från charkdisken.
Salladen på bilden är toppad med blandade salladsskott.
TIPS! Om du ska ta med potatissalladen på picknick eller i lunchlådan kan du lägga tomaterna och de rivna salladsbladen bredvid ceasarsalladen. Blanda ned dem i salladen just innan du ska äta så behåller de sin spänst.