Ingredienser

0,5 dl chiafrön
1 dl vatten
5 msk honung
1 dl neutral rapsolja
1 tsk äkta vaniljpulver
1,5 tsk malen kanel
0,5 tsk salt
6 dl blandade gryn, t ex dinkel, havre och råg
1 dl bovetepuffar eller quinoapuffar
2 dl frön t ex pumpafrön och melonkärnor

Smaksättning (välj en eller flera)
1 dl rostade kokosflingor
1 dl torkade äppelbitar
1 dl gula russin eller mullbär
1 msk nyponskalsmjöl
1 msk lingonpulver eller annat superpulver
3 msk torkade blommor
1 dl hackad mörk choklad
1 dl rostade nötter

Gör så här

  • Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
  • Platta ut massan på ett bakplåtspapper. Lägg ett papper över och tryck till med händerna så att det blir riktigt platt.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader i 40 minuter. Vänd gärna plåten efter halva tiden.
  • Låt granolan svalna helt innan du bryter den i bitar och blandar med valfri/valfria smaksättningar.

Tips: Granolan blir glutenfri om du använder glutenfria gryn.