Ingredienser

Sik
150 g benfri sikfilé per person
salt

Sås
½ dl olja
1 tsk sesamolja
5 vitlöksklyftor
10 cm purjolök
½ röd chili
1 dl sojasås
2 msk farinsocker

Sallad
75 g tjocka sockerärter
75 g tunna sockerärter
½ gurka
1 morot
250 g vattenkastanjer
½ rödlök
1 msk sesamfrön

Salladsdressing
1 msk soja
2 msk risvinäger
1 msk farinsocker
2 msk sesamolja

Gör så här

  • Skär snitt på skinnsidan av filéerna.
  • Krydda med salt och ångkoka till exempel i en ångkokare i cirka 5 minuter tills innertemperaturen i filéerna är 45 °C.
  • Skär vitlöksklyftorna och chilin i skivor och strimla purjolöken.
  • Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp.
  • Skär sockerärterna och moroten i bitar och strimla löken.
  • Skala gurkan, avlägsna fröna och strimla den.
  • Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
  • Blanda ihop ingredienserna och häll dressingen över salladen.