
Ingredienser
Sik
150 g benfri sikfilé per person
salt
Sås
½ dl olja
1 tsk sesamolja
5 vitlöksklyftor
10 cm purjolök
½ röd chili
1 dl sojasås
2 msk farinsocker
Sallad
75 g tjocka sockerärter
75 g tunna sockerärter
½ gurka
1 morot
250 g vattenkastanjer
½ rödlök
1 msk sesamfrön
Salladsdressing
1 msk soja
2 msk risvinäger
1 msk farinsocker
2 msk sesamolja
Gör så här
- Skär snitt på skinnsidan av filéerna.
- Krydda med salt och ångkoka till exempel i en ångkokare i cirka 5 minuter tills innertemperaturen i filéerna är 45 °C.
- Skär vitlöksklyftorna och chilin i skivor och strimla purjolöken.
- Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp.
- Skär sockerärterna och moroten i bitar och strimla löken.
- Skala gurkan, avlägsna fröna och strimla den.
- Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
- Blanda ihop ingredienserna och häll dressingen över salladen.