
Ingredienser
Chokladkräm
200 g Ögon Mörk Choklad
1,75 dl vispgrädde
2 msk ägglikör, t.ex. Avocaat
Till servering
15 ägg
Gör så här
- Hacka chokladen ganska fint.
- Koka upp vispgrädden, dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen. Rör tills chokladen har smält och tillsätt därefter ägglikören.
- Låt chokladkrämen stå och stelna i rumstemperatur till nästa dag. Är du otålig kan du ställa in den i kylen i cirka 30 minuter och röra då och då, men passa noga så att den inte blir för hård och kall.
- Knacka upp toppen på äggen och skala försiktigt av ett litet hål. Töm ut äggen i en bunke och skölj skalen noggrant med hett vatten och lite diskmedel. Låt torka.
- Spritsa eller skeda upp chokladkrämen i äggen.
Tips! Servera gärna till en kopp kaffe efter maten.