
Ingredienser
Tryffelägg
150 g Ögon Mörk Choklad
150 g nougat
1,5 dl vispgrädde
2 tsk honung
Garnering
200 g Ögon 70% Premium Choklad till doppning
25 g Ögon Vit Choklad till dekor
Gör så här
- Hacka chokladen ganska fint och nougaten något grövre.
- Koka upp vispgrädden med honungen, dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen och nougaten. Rör tills chokladen och nougaten smält helt.
- Låt smeten svalna i rumstemperatur och sedan stelna i kylskåp några timmar, men gärna över natten.
- Rulla små bitar av tryffelmassan till ägg och låt dem stelna till i kylen en liten stund.
- Smält den mörka chokladen till doppningen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Doppa ett ägg i taget i den smälta chokladen och lägg på en bricka klädd med smörgåspapper.
- Smält även den vita chokladen och ringla eller spritsa som dekor. Ställ att stelna i kylen.
Tips! Förvara pralinerna i kylen, men ta gärna fram dem i rumstemperatur en liten stund innan de ska ätas så smakar de mer.