
Ingredienser
Grillad Lax
600-800 g laxfilé med skinn
salt
vitpeppar
olivolja
Foliebakad potatis
600 g nypotatis
dillkvistar
en nypa salt
en klick smör
Dillmajonnäs
0,5-1 dl finhackad dill
2 dl olja
1 äggula
2 tsk senap
1-2 msk citronsaft
0,5 tsk socker
0,5 tsk salt
vitpeppar
Gör så här
- Fjälla fisken. Då kan du också äta skinnet som blir krispigt på grillen.
- Avlägsna vid behov benen med en fisktång och skär bort det eventuella bukfettet på filén. Skär fisken i fyra bitar och krydda med salt och peppar. Massera försiktigt fiskbitarna med olivolja.
- Stek fiskbitarna på en het grill med skinnsidan nedåt tills skinnet har blivit krispigt och fått en vacker färg.
- Vänd vid behov fiskbitarna och grilla dem ytterligare en stund. Servera genast.
- Dela potatisarna och linda in dem och de övriga ingredienserna i fyra folieknyten.
- Stek knytena på grill i cirka 15 minuter.
- Håll koll på grilltemperaturen så att potatisarna inte blir brända.
- Kontrollera att potatisen är genomstekt och servera.
- Kör finhackad dill och olja med en stavmixer eller i en mixer så att blandningen får en vacker grön färg.
- Blanda äggula, senap, citronsaft och grovmalna kryddor i en skål.
- Droppa försiktigt ned olja i blandningen under ständig omrörning.
- När blandningen börjar tjockna kan du hälla oljan i en tunn stråle under ständig omrörning.
- Smaka av.