Ingredienser

Grillad Lax
600-800 g laxfilé med skinn
salt
vitpeppar
olivolja

Foliebakad potatis
600 g nypotatis
dillkvistar
en nypa salt
en klick smör

Dillmajonnäs
0,5-1 dl finhackad dill
2 dl olja
1 äggula
2 tsk senap
1-2 msk citronsaft
0,5 tsk socker
0,5 tsk salt
vitpeppar

Gör så här

  • Fjälla fisken. Då kan du också äta skinnet som blir krispigt på grillen.
  • Avlägsna vid behov benen med en fisktång och skär bort det eventuella bukfettet på filén. Skär fisken i fyra bitar och krydda med salt och peppar. Massera försiktigt fiskbitarna med olivolja.
  • Stek fiskbitarna på en het grill med skinnsidan nedåt tills skinnet har blivit krispigt och fått en vacker färg.
  • Vänd vid behov fiskbitarna och grilla dem ytterligare en stund. Servera genast.
  • Dela potatisarna och linda in dem och de övriga ingredienserna i fyra folieknyten.
  • Stek knytena på grill i cirka 15 minuter.
  • Håll koll på grilltemperaturen så att potatisarna inte blir brända.
  • Kontrollera att potatisen är genomstekt och servera.
  • Kör finhackad dill och olja med en stavmixer eller i en mixer så att blandningen får en vacker grön färg.
  • Blanda äggula, senap, citronsaft och grovmalna kryddor i en skål.
  • Droppa försiktigt ned olja i blandningen under ständig omrörning.
  • När blandningen börjar tjockna kan du hälla oljan i en tunn stråle under ständig omrörning.
  • Smaka av.