
Ingredienser
Helstekt kyckling
1 hel kyckling (cirka 1,3 kg)
1 msk salt
grovmalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2 msk timjan
olivolja
Marinerad nypotatis
600 g nypotatis
1 msk salt
1 l vatten
1 liten rödlök
2 msk rödvinsvinäger
2 msk olja
2 msk senap
1 tsk socker
salt (vid behov)
gräslök
dragonblad
Yoghurtsås med citron
300 g turkisk yoghurt
rivet skal från 1 citron
saft från 0,5 citron
1 tsk salt
1 tsk socker
grovmalen svartpeppar efter smak
Gör så här
- Finhacka vitlöksklyftorna och blanda ihop kryddorna.
- Lösgör skinnet från kycklingköttet (även från låren för hand) så mycket att du kan massera in kryddorna jämnt under skinnet.
- Massera köttets yta med olivolja och stek i ugn i 180 °C i ungefär en timme, tills innertemperaturen i bröstfiléerna är 62-65 °C.
- Dela potatisarna och koka dem mjuka i saltat vatten.
- Låt potatisarna rinna av och blanda dem sedan med finhackad lök, vinäger, senap, olja och kryddor.
- Låt svalna i kylskåp.
- Tillsätt gräslök och dragon före serveringen.
- Blanda ihop alla ingredienser.
- Låt stå kallt och dra en stund.