Ingredienser

Helstekt kyckling
1 hel kyckling (cirka 1,3 kg)
1 msk salt
grovmalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2 msk timjan
olivolja

Marinerad nypotatis
600 g nypotatis
1 msk salt
1 l vatten
1 liten rödlök
2 msk rödvinsvinäger
2 msk olja
2 msk senap
1 tsk socker
salt (vid behov)
gräslök
dragonblad

Yoghurtsås med citron
300 g turkisk yoghurt
rivet skal från 1 citron
saft från 0,5 citron
1 tsk salt
1 tsk socker
grovmalen svartpeppar efter smak

Gör så här

  • Finhacka vitlöksklyftorna och blanda ihop kryddorna.
  • Lösgör skinnet från kycklingköttet (även från låren för hand) så mycket att du kan massera in kryddorna jämnt under skinnet.
  • Massera köttets yta med olivolja och stek i ugn i 180 °C i ungefär en timme, tills innertemperaturen i bröstfiléerna är 62-65 °C.
  • Dela potatisarna och koka dem mjuka i saltat vatten.
  • Låt potatisarna rinna av och blanda dem sedan med finhackad lök, vinäger, senap, olja och kryddor.
  • Låt svalna i kylskåp.
  • Tillsätt gräslök och dragon före serveringen.
  • Blanda ihop alla ingredienser.
  • Låt stå kallt och dra en stund.