
Ingredienser
3 ägg
0,5 dl vatten, mjölk eller grädde
0,5 tsk salt
vitpeppar
80 g nypotatis
1-2 stjälkar vit sparris
¼ rödlök
40 g färska champinjoner
40 g lagrad emmentalerost
5 körsbärstomater
svartpeppar
gräslök
persilja
Gör så här
Knäck äggen och rör ned vätska och kryddor i äggblandningen. Blanda väl så att du får en jämn blandning.
Dela eller skiva potatisarna. Koka sparrisen och skär den i bitar som är ett par centimeter långa.
Strimla löken och skär vid behov svamparna i bitar.
Tärna osten och dela tomaterna.
Stek potatisen i olja i en panna i ett par minuter och tillsätt sedan sparris, lök och svamp.
Krydda med salt och peppar.
Ta upp grönsakerna ur pannan när de är genomstekta.
Häll sedan äggblandningen i pannan och rör om lätt med en träslev tills ungefär hälften har stelnat.
Tillsätt alla grönsaker ovanpå omeletten och stek en stund under lock.
Garnera med finhackade örter.