Ingredienser

Till kokning av köttet:
600 g högrev (oxe eller älg)
30 g smör eller margarin
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk rosmarin
1/2 tsk timjan
2 lagerblad
4 enbär
4 msk kalvbuljong
375 cl kraftigt rödvin

Till grytan:
5 små morötter
100 g rökt sidfläsk i tärningar
300 g viltsvamp (kantareller, trattkantareller, Karl Johan)
50 g champinjoner
Ev lite vatten
12 st syltlökar
Balsamicovinäger
1 tsk hackad färsk timjan
1/2 tsk hackad färsk rosmarin
salt, socker och nymald svartpeppar
3 msk Maizenamjöl + 1/2 dl vatten

Gör så här

Tillred kött och buljong

  • Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Bryn i smör i omgångar.
  • Grovhacka vitlök och gul lök.
  • Lägg kött, grönsaker, buljong och vin i en stor gryta. Tillsätt kryddorna och låt snabbt koka upp.
  • Sjud tills köttet är mört.
  • Skiva morötterna i 1 cm tjocka skivor. Tärna sidfläsket. Rensa och dela svampen i mindre bitar.
  • Lägg ned i grytan och koka tills grytan fått god och kraftig smak.
  • Späd eventuellt med lite vatten om det behövs.
  • Lägg i syltlök och smaka av med kryddor, balsamicovinäger, salt, socker och peppar.
  • Rör ut Maizenamjöl i vatten och red av grytan.
  • Koka upp och låt koka 2-3 minuter. Klart!

Servera med potatisgratäng och en sallad.