Ingredienser

3 dl ljummet vatten
2 msk olja
25 g jäst
2 tsk salt
1 tsk socker
ca 7 dl vetemjöl
Ev solrosfrön, vallmofrön

Tips! Du kan byta ut 1-2 dl vetemjöl mot grövre mjöl och tex kruskakli.

Gör så här

På kvällen:
1. Rör ut jästen i 1 dl ljummet vatten. Blanda i resten av vattnet och oljan.
2. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl. Om du vill ha grövre frallor byter du ut 1-2 dl vetemjöl mot grövre mjöl och tex lite kruskakli.
3. Arbeta ihop till en deg.
4. Dela degen i 12 delar och rulla till frallor.
5. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakhandduk.
6. Låt jästa i 15 minuter, ställ sedan in plåten i kylskåp över natten.

På morgonen:
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Du kan strö över lite solrosfrön, vallmofrön eller andra frön du gillar på frallorna innan du gräddar dem. Pensla med lite vatten först så fastnar fröna bättre.
3. Grädda frallorna mitt i ugnen i 10-15 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
4. Njut av nybakat bröd till frukost!