
Ingredienser
Tomat- och bönsoppa
1 lök
50 g bladselleri
10 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 tsk fänkålsfrön
¼ tsk svartpeppar
en nypa cayennepeppar
400 g tomatkross
ca 4 dl grönsaks- eller hönsbuljong
400 g vita bönor i tomatsås
salt
Getosttoast med paprika
2 röda paprikor
150 g mjuk getost (t.ex. Chavroux)
basilikablad
12 skivor rostbröd
Gör så här
Tomat- och bönsoppa
- Tärna löken och bladsellerin. Finhacka vitlöken.
- Fräs lökarna och bladsellerin i olivolja i en kastrull.
- Tillsätt fänkålsfrön, grovmalen svartpeppar, cayennepeppar, tomatkross och buljong. Låt koka i cirka 15 minuter.
- Mixa. Tillsätt bönor och smaka av med salt.
Getosttoast med paprika
- Sätt ugnen på 300 °C.
- Dela paprikorna, och lägg på en plåt. Rosta paprikorna i ugn cirka 10 minuter eller tills de blir mörkare på ytan.
- Lägg paprikorna i en plastpåse och låt dem svalna.
- Skala och kärna ur paprikorna. Skär paprikorna i stora bitar.
- Skär getosten i skivor.
- Rosta brödskivorna och lägg några bitar paprika, ett par skivor getost och basilikablad mellan två skivor.
- Skär bröden diagonalt i två delar och avnjut.