Ingredienser

Tomat- och bönsoppa
1 lök
50 g bladselleri
10 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 tsk fänkålsfrön
¼ tsk svartpeppar
en nypa cayennepeppar
400 g tomatkross
ca 4 dl grönsaks- eller hönsbuljong
400 g vita bönor i tomatsås
salt

Getosttoast med paprika
2 röda paprikor
150 g mjuk getost (t.ex. Chavroux)
basilikablad
12 skivor rostbröd

Gör så här

Tomat- och bönsoppa

  • Tärna löken och bladsellerin. Finhacka vitlöken.
  • Fräs lökarna och bladsellerin i olivolja i en kastrull.
  • Tillsätt fänkålsfrön, grovmalen svartpeppar, cayennepeppar, tomatkross och buljong. Låt koka i cirka 15 minuter.
  • Mixa. Tillsätt bönor och smaka av med salt.

Getosttoast med paprika

  • Sätt ugnen på 300 °C.
  • Dela paprikorna, och lägg på en plåt. Rosta paprikorna i ugn cirka 10 minuter eller tills de blir mörkare på ytan.
  • Lägg paprikorna i en plastpåse och låt dem svalna.
  • Skala och kärna ur paprikorna. Skär paprikorna i stora bitar.
  • Skär getosten i skivor.
  • Rosta brödskivorna och lägg några bitar paprika, ett par skivor getost och basilikablad mellan två skivor.
  • Skär bröden diagonalt i två delar och avnjut.