
Ingredienser
1 kg kokta kikärtor på burk
2 l frityrolja
100 g urkärnade oliver av valfri sort
Flingsalt
Kalles bästa salami-nachos
Nachochips
Chorizosalami eller annan smakrik salami (Mitt tips är att använda en stark sort)
Riven parmesanost, eller annan smakrik ost
Gör så här
- Lägg oliverna på en tallrik, ställ in i mikron i ca 10-15 minuter (tiden beror på mikrons effekt). Oliverna ska torkas och bli hårda. Mixa sedan oliverna till ett olivpulver.
- Häll av vätskan från kikärtorna. Fritera ärtorna i 180 gradig olja tills de blir krispiga, lägg på papper.
- Rulla ärtorna i olivpulvret och krydda med lite flingsalt.
Nu har du ett annorlunda och mycket gott snack till soffan. Lycka till!
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg chipsen på en plåt. Lägg en skiva salami på varje chips. Strö över lite riven ost på varje.
- Grädda i ugnen i 5 min eller tills osten har smällt.
- Avnjut detta delikata tilltugg med en öl.
Smaklig spis!