
Ingredienser
Ingredienser (12 frallor)
25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
2 msk honung
2 tsk salt
11 dl siktat dinkelvetemjöl + 0,5 dl till utbakning
Gör så här
På kvällen:
- Smula jästen i en bunke. Blanda ned vattnet, oljan, honung och salt. Rör med en trägaffel tills jästen löst sig.
- Arbeta in mjölet. Degen ska vara ganska lös.
- Plasta och ställ in bunken i kylen över natten eller minst 8 timmar.
På morgonen:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ta fram degen och stjälp ut den på ett mjölat bakbord. Knåda inte.
- Dela degen snabbt i 12 bitar med en kniv eller en degskrapa. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper, gärna med mjölsidan lite uppåt.
- Grädda i 15-20 min.
Tips: Du kan också vända brödet i en fröblandning t ex sesam och pumpafrön. Lägger du snittytan i fröna behöver du inte använda något ägg, de fastnar ändå.