
Ingredienser
Pajdeg
50 g smör eller margarin
2,5 dl vetemjöl
1 dl kvarg
Fyllning
0,5 purjolök
1 zucchini
1 ask (250g) körsbärstomater
200g getost
Äggstanning
3 ägg
2 dl mjölk
salt och peppar
Gör så här
- Nyp ihop smör och mjöl till en grynig massa eller kör snabbt i matberedare. Tillsätt kvarg och rör ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Ställ i kylskåp ca 30 min.
- Värm ugnen till 200 grader. Förgrädda pajskalet 5-10 min. Det behöver inte få färg.
- Skölj och skiva purjolök och zucchini. Dela zucchiniskivorna i halvmånar.
- Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs purjolöken tills den blivit glansig. Lyft ur löken och fräs sedan zucchiniskivorna tills de har fått lite färg. Salta och peppra.
- Lägg de frästa grönsakerna i pajskalet.
- Skölj och dela tomaterna. Lägg dem i pajskalet med snittytan uppåt.
- Skär getosten i skivor och fördela över grönsakerna.
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen över grönsakerna.
- Grädda mitt i ugnen ca 30-40 min eller tills äggstanningen har stelnat och pajen har fått fin färg.
Servera med en sallad och kanske ett gott bröd.