
Ingredienser
Botten
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk matlagningsgrädde
Fyllning
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
3 ägg
1 dl färska örter, t.ex. timjan, oregano eller rosmarin
1 dl persilja
2 msk citronsaft
1 tsk salt
0,5 tsk vit- eller svartpeppar
180 g fetaost
1 paprika
Gör så här
- Nyp ihop smör och torra ingredienser till en grynig massa eller kör snabbt i matberedare. Tillsätt sedan matlagningsgrädden och rör ihop till en pajdeg.
- Smöra en stor form (26-28 cm i diameter) eller 12 små fasta muffinsformar och tryck ut degen i formen/formarna så att den täcker botten och kanterna. Låt gärna stå i kylskåp ca 30 min.
- Värm ugnen till 200 grader och förgrädda pajskalet i 5-10 min.
- Skölj och tärna paprikan och hacka örterna.
- Vispa ihop grädde, mjölk och ägg till en jämn smet. Tillsätt örterna, paprikan och fetaosten och häll smeten i pajskalet.
- Grädda pajen i ca 30-40 min eller tills fyllningen har stelnat och pajen har fått fin färg.
Servera gärna pajen med en fräsch sallad.