Ingredienser

Botten
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk matlagningsgrädde

Fyllning
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
3 ägg
1 dl färska örter, t.ex. timjan, oregano eller rosmarin
1 dl persilja
2 msk citronsaft
1 tsk salt
0,5 tsk vit- eller svartpeppar
180 g fetaost
1 paprika

Gör så här

  • Nyp ihop smör och torra ingredienser till en grynig massa eller kör snabbt i matberedare. Tillsätt sedan matlagningsgrädden och rör ihop till en pajdeg.
  • Smöra en stor form (26-28 cm i diameter) eller 12 små fasta muffinsformar och tryck ut degen i formen/formarna så att den täcker botten och kanterna. Låt gärna stå i kylskåp ca 30 min.
  • Värm ugnen till 200 grader och förgrädda pajskalet i 5-10 min.
  • Skölj och tärna paprikan och hacka örterna.
  • Vispa ihop grädde, mjölk och ägg till en jämn smet. Tillsätt örterna, paprikan och fetaosten och häll smeten i pajskalet.
  • Grädda pajen i ca 30-40 min eller tills fyllningen har stelnat och pajen har fått fin färg.

Servera gärna pajen med en fräsch sallad.