
Ingredienser
280 gram tagliatelle
1 paket bacon (ca 125 gram)
Till kantarellsås
1 gul lök
5 dl rensade nyplockade kantareller (motsvarar ca 100 g förvälld svamp)
1 tsk rapsolja
4 msk vetemjöl
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk svampfond
2,5 dl mjölk
1 dl grädde
Salt och peppar
Till grönsaksstrimlor
2 morötter
0,5 purjolök
1 röd paprika
1 palsternacka
1 msk rapsolja
Salt och peppar
Gör så här
- Koka tagliatellen enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och hacka löken till kantarellsåsen. Dela kantarellerna grovt.
- Fräs lök och kantareller i oljan utan att det tar färg.
- Tillsätt mjölet och rör om. Tillsätt sedan balsamvinägern.
- Tillsätt svampfond, mjölk och grädde under omrörning och låt såsen småputtra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Skala morötterna och palsternackan. Kärna ur paprikan. Snitta purjolöken och skölj noga bort all sand. Strimla alla grönsaker i tändsticksstora strimlor.
- Fräs hastigt grönsakerna i olja och krydda.
- Strimla baconet fint och stek det knaprigt. Lägg på hushållspapper så fettet rinner av.
- Blanda tagliatellen med kantarellsåsen och toppa med strimlade grönsaker och knaperstekt bacon.
Tips! Du kan byta ut kantarellerna mot andra färska svampar.