
Ingredienser
2 dl vatten
10 g jäst
1,5 dl bovetemjöl
1 äggula
2 msk vetemjöl
2 msk bovetemjöl
½ tsk salt
1 äggvita
smör till stekning (helst skirat)
Till servering
smetana
lök
rom
Gör så här
- Blanda jäst och bovetemjöl i ljummet vatten och täck över skålen med folie. Låt smeten dra i rumstemperatur över natten.
- Tillsätt äggula, mjöl och salt i smeten. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd försiktigt ned skummet i smeten. Stek blinierna i smör i en liten plättlagg.
- Servera med smetana, finhackad lök och rom.
Tips! Skirat smör passar bra när du steker blinier, eftersom det tål upphettning bättre och inte bränns vid så lätt. Du kan köpa skirat smör, ghee, i en indisk butik eller tillaga det själv genom att hetta upp smör och avskilja smörmassan från vätskan.