
Ingredienser
Renstek
400–500 g reninnanlår
1 tsk salt
1 msk finhackad färsk rosmarin
½ tsk grovmalen svartpeppar
Marinerad lök
1 rödlök
½ dl vatten
½ dl ättiksprit
½ dl socker
Svampkräm 300 g
200 g smetana
100 g förvälld, saltad svamp (till exempel riskor)
en nypa svartpeppar
en nypa kryddpeppar
Gör så här
- Skär steken i cirka 1,5 cm tjocka tärningar och krydda med salt, peppar och rosmarin.
- Stek tärningarna snabbt i en het panna så att köttet är rödaktigt i mitten. Låt svalna.
- Skär löken i tunna ringar.
- Koka upp vatten, ättika och socker i en kastrull. Häll lagen över löken.
- Låt dra i kylskåp i ett dygn.
- Koka upp alla ingredienser till svampkrämen och blanda dem med en stavmixer. Låt svalna i kylskåp och vispa till mjukt skum.
- Trä renkött och marinerad lök på cocktailpinnar och servera svampkräm som tillbehör.
Tips! Du kan köpa saltad svamp i butiken eller göra den själv genom att salta och lägga in svamp i saltlag.