Ingredienser

Renstek

400–500 g reninnanlår
1 tsk salt
1 msk finhackad färsk rosmarin
½ tsk grovmalen svartpeppar

Marinerad lök

1 rödlök
½ dl vatten
½ dl ättiksprit
½ dl socker

Svampkräm 300 g

200 g smetana
100 g förvälld, saltad svamp (till exempel riskor)
en nypa svartpeppar
en nypa kryddpeppar

Gör så här

  • Skär steken i cirka 1,5 cm tjocka tärningar och krydda med salt, peppar och rosmarin.
  • Stek tärningarna snabbt i en het panna så att köttet är rödaktigt i mitten. Låt svalna.
  • Skär löken i tunna ringar.
  • Koka upp vatten, ättika och socker i en kastrull. Häll lagen över löken.
  • Låt dra i kylskåp i ett dygn.
  • Koka upp alla ingredienser till svampkrämen och blanda dem med en stavmixer. Låt svalna i kylskåp och vispa till mjukt skum.
  • Trä renkött och marinerad lök på cocktailpinnar och servera svampkräm som tillbehör.

Tips! Du kan köpa saltad svamp i butiken eller göra den själv genom att salta och lägga in svamp i saltlag.