Ingredienser

3,5 dl fint vetemjöl
½ msk salt
2,5 dl vatten
5 g jäst
½ msk kumminfrön
½ msk anisfrön

Smetana med siklöjrom cirka 20 portioner

150 g smetana
75 g avrunnen siklöjrom
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad gräslök
svartpeppar
salt

Till servering
små rökta siklöjor
rödlök
dill

Gör så här

  • Blanda mjöl och salt i ljummet vatten (42 °C). Knåda degen jämn. Fördela degen i 2–3 bitar och kavla ut till ett par millimeter tjocka plattor. Skär ut rektangulära bitar (cirka 8 x 3 cm).
  • Grädda knäckebröden i ugn i 225 °C i cirka 10 minuter. Skär sedan upp ena änden av knäckebröden med en sax eller kniv så att du kan fylla dem. Sänk temperaturen i ugnen till 100 °C och fortsätt gräddningen i cirka 10 minuter eller tills knäckebröden är torra.
  • Vispa smetanan till skum. Tillsätt rom, dill och gräslök.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Fyll knäckebröden med smetanablandning som du spritsar in samt siklöjor. Garnera med rödlök och dill.

Tips! Ta inte matlagningen så allvarligt. Det är tillåtet att improvisera när du gör tapas.