
Ingredienser
250 g mandelpotatis
1 msk kallpressad rapsolja
½ lök
1 vitlöksklyfta
20 g smör
6 dl höns- eller grönsaksbuljong
50 g smör
en nypa salt
en nypa vitpeppar
40 g brynt smör till servering
dill
Gör så här
- Skala och skär potatisarna i 2–3 delar och smaksätt med olja.
- Stek i ugn i 250 °C i cirka 20 minuter tills de har fått en vackert gyllenbrun färg.
- Fräs finhackad lök i smör i en kastrull. Tillsätt potatis och spad. Koka i 5–10 minuter.
- Tillsätt smör och blanda till en slät soppa med en stavmixer. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Lägg smör i en kastrull och stek tills det börjar bli brynt. Ta kastrullen av spisen och låt svalna.
- Lägg upp soppan i små glas, ringla över brynt smör med en sked och garnera med finhackad dill.